مجله راهنمای خرید تکمیل مگ

اسکرین میرورینگ تلویزیون چیست؟ آموزش فعالسازی

اسکرین میرورینگ تلویزیون چیست؟ آموزش فعالسازی

قابلیت اسکرین میرورینگ در تلویزیون‌ های هوشمند؛ آموزش نحوه عملکرد و برنامه مورد نیاز

قابلیت و نحوه عملکرد اسکرین میرورینگ در تلویزیون‌های هوشمند و سایر دستگاه‌ها به نحوی است که به دستگاه‌های تلفن همراه، تبلت و رایانه اجازه می‌دهد تا به صورت بی‌سیم تصویر دقیقی از صفحه نمایش خود را بر روی دستگاه دیگری، مانند تلویزیون هوشمند یا پروژکتور، به اشتراک بگذارند. این عملکرد معمولاً در جلسات، ارائه‌ها و سخنرانی‌ها برای به اشتراک‌گذاری محتوا با دیگران استفاده می‌شود. در این مقاله به قابلیت و  نحوه عملکرد اسکرین میرورینگ پرداخته می‌شود.

اسکرین میرورینگ چیست؟

فناوری اسکرین میرورینگ (Screen Mirroring)  به دستگاه‌های تلفن همراه، تبلت و رایانه اجازه می‌دهد تا به صورت بی‌سیم تصویر دقیقی از صفحه نمایش خود را بر روی دستگاه دیگری، مانند تلویزیون هوشمند یا پروژکتور، به اشتراک بگذارند.

اسکرین میرورینگ چیست؟

در قابلیت اسکرین میرورینگ، تصویر آینه‌ای از دستگاه به مقصد مورد نظر منتقل می‌شود. این فناوری معمولاً در جلسات، ارائه‌ها و سخنرانی‌ها برای به اشتراک‌گذاری محتوا با دیگران استفاده می‌شود. در برخی موارد، می‌توان از آن به همراه نرم‌افزار‌های ویدئو کنفرانس استفاده کرد تا هم مخاطبان حضوری و هم از راه دور را در برگیرد.

اسکرین میرورینگ چه چیزی نیست؟

برای درک بهتر عملکرد اسکرین میرورینگ، باید اول دانست که این قابلیت چه چیزی نیست.

1. نرم افزار جلسه آنلاین/ ویدئو کنفرانس

Screen Mirroring  با نرم افزار جلسات آنلاین، نرم افزار اشتراک گذاری دسکتاپ یا نرم افزار کنفرانس ویدئویی مانند  Zoom، Teams، GoToMeeting یا join.me یکسان نیست. عملکرد اسکرین میرورینگ یک عملکرد محلی است، به این معنی که دستگاه ارسال‌کننده صفحه و دستگاه گیرنده صفحه در یک شبکه هستند. و اتصال به اینترنت لازم نیست.

از آنجایی که اتصالات قابلیت اسکرین میرورینگ نقطه به نقطه هستند و در شبکه محلی باقی می‌مانند، داده‌های صفحه هرگز از اینترنت عبور نمی‌کنند. برخی استثنائات وجود دارد که در آن دستگاه‌ها لازم نیست بخشی از یک شبکه باشند.

نرم افزار ویدئو کنفرانس به کاربران اجازه می‌دهد تا صفحه نمایش خود را با سایر شرکت‌کنندگان در کنفرانس ویدئویی به اشتراک بگذارند، که شبیه قابلیت و نحوه عملکرد اسکرین میرورینگ است. در این صورت، داده‌های صفحه باید از اینترنت عبور کند. در حالی‌که قابلیت اسکرین میرورینگ و ویدئو کنفرانس فناوری‌های بسیار متفاوتی هستند، اما برخی از عملکردهای اسکرین میرورینگ این قابلیت را دارند که نرم‌افزار کنفرانس ویدئویی را به گونه‌ای تطبیق دهند که امکان اشتراک‌گذاری را برای مخاطبان حضوری و مخاطبان از راه دور فراهم کند.

2. استریم (پخش) رسانه

قابلیت اسکرین میرورینگ پخش جریانی یک رسانه نیست. پخش یا استریم رسانه‌ای پخش ادامه‌دار یک فایل صوتی یا تصویری است. روزانه بسیاری از مردم رسانه‌ها را استریم می‌کنند. به عنوان مثال نتفلیکس و یوتیوب این جریان پخش رسانه‌ای دارند.

3. کابل، آداپتور و دانگل

برخی از افراد عملکرد اسکرین میرورینگ را به معنای گسترده‌تر به این معنا تعبیر می‌کنند که شامل اتصالات فیزیکی مانند HDMI، VGA و کابل‌ها و دانگل‌های مختلف دیگر می‌شود. این روش‌ها عمدتا با ورود جهان به فناوری بی‌سیم منسوخ می‌شوند. اسکرین میرورینگ یک قابلیت کاملا بی‌سیم است.

مزایای اسکرین میرورینگ چیست؟

مزایای قابلیت اسکرین میرورینگ شامل:

مزایای اسکرین میرورینگ

  • لذت‌بردن از ویدیوها، عکس‌ها، ارائه‌ها، برنامه‌ها و سایر محتواها در صفحه بزرگ‌تر
  • اتصال بدون نیاز به سیم
  • جلوگیری از خستگی چشم
  • بی‌خطربودن
  • کنترل راحت محتوای به اشتراک‌گذاشته‌شده

نحوه عملکرد اسکرین میرورینگ چگونه است؟

عملکرد اسکرین میرورینگ طوری است که به دو جزء نیاز دارد: یک دستگاه ارسال‌کننده (فرستنده) صفحه مانند تلفن همراه و یک دستگاه گیرنده صفحه مانند تلویزیون هوشمند. دستگاه فرستنده صفحه از پروتکل اسکرین میرورینگ استفاده می‌کند. تعدادی پروتکل اسکرین میرورینگ وجود دارد. نمونه‌های معروف این مورد عبارتند از Apple AirPlay در آیفون‌ها و Google Cast در Chromebook.

نحوه عملکرد اسکرین میرورینگ

گیرنده، مقصدی برای نمایش محتوای فرستنده است. گیرنده‌های سخت افزاری مانند تلویزیون‌های هوشمند  Apple TV، Chromecast  و  بسیاری دیگر وجود دارد. همچنین برنامه‌های نرم افزاری مانند Reflector وجود دارند که دستگاه‌هایی مانند رایانه‌های Mac و رایانه‌های با سیستم‌عامل Windows  را به گیرنده‌های قوی تبدیل می‌کنند.

اتصالات اسکرین میرورینگ را می‌توان به روش‌های مختلفی بسته به نوع دستگاه‌های گیرنده برقرار کرد. دستگاه‌های گیرنده به انواع مختلفی از فناوری اسکرین میرورینگ مانند AirPlay و Google Cast مجهز هستند و بنابراین همیشه سازگاری یکسانی ندارند. به عنوان مثال، دستگاه‌های دارای سیستم‌عامل ویندوز به Miracast مجهز هستند در حالی که دستگاه‌های اپل از AirPlay  استفاده می‌کنند. این قابلیت مانع از اتصال بی‌سیم دستگاه‌های دارای سیستم‌عامل ویندوز به تلویزیون‌های هوشمند اپل می‌شود. این موانع تکنولوژیکی باعث ایجاد مشکلاتی برای مشاغل و مدارسی می شود که چندین نوع دستگاه را استفاده می‌کنند.

نحوه فعالسازی قابلیت اسکرین میرورینگ با iOS ،iPadOS ،Chrome OS ،Android ،macOS و Windows

دستگاه‌های iOS و iPadOS: دز این دستگاه‌ها باید از AirPlay درiPhone،iPad  یا iPod Touch استفاده شود. ابتدا مرکز کنترل (Control Center) را باز شود، اسکرین میرورینگ انتخاب شود تا لیستی از گیرنده‌های AirPlay موجود را نمایش داده شود. گیرنده‌های AirPlay سازگار با اسکرین میرورینگ دستگاه‌های iOS و iPadOS شامل تلویزیون‌های هوشمند  Apple TVو دستگاه‌های دارای Reflector هستند.

فعالسازی قابلیت اسکرین میرورینگ

دستگاه‌های Chromebook: با کلیک راست بر روی نماد کاربر در گوشه سمت راست پایین دسکتاپ  Chromebook، از فناوریGoogle Cast  می‌شود استفاده کرد. با انتخاب گزینهCast Devices Available  لیست گیرنده‌های موجود نمایش داده می‌شود. گیرنده‌های سازگار Google Cast برای قابلیت اسکرین میرورینگ Chromebook، شامل Chromecast و دستگاه‌های دارای Reflector هستند.

دستگاه‌های Android: این دستگاه‌ها از Google Cast و برنامه همراه Google Home واقع در فروشگاه Google Play استفاده می‌کنند. گیرنده‌های سازگار Google Cast برای اسکرین میرورینگ دستگاه Android، شامل دستگاه‌های Chromecast و دارای Reflector هستند.

macOS: این دستگاه‌ها با استفاده از AirPlay، هم قابلیت اسکرین میرورینگ و هم قابلیت پخش رسانه دارند. علاوه بر این، می‌توان نرم‌افزار Reflector را روی رایانه‌های ویندوزی نصب کرد تا آن‌ها را به گیرنده‌های AirPlay سازگار تبدیل کرد.

دستگاه‌های با سیستم‌عامل ویندوز: دستگاه‌های جدیدتر ویندوز و دستگاه‌های قدیمی اندروید از فناوری Miracast screen mirroring  استفاده می‌کنند. گیرنده‌های سازگار Miracast برای سرفیس پرو و ​​سایر دستگاه‌های ویندوزی شامل، Microsoft Wireless Display Adapter، Amazon Fire TV stick و Roku هستند. نه گوگل و نه اپل از Miracast پشتیبانی نمی‌کنند.  به طور کلی، پروتکل Miracast به اندازه همتایان AirPlay و Google Cast خود ساده نیست. دانستن اینکه کدام دستگاه‌ها از Miracast استفاده می‌کنند، به کدام گیرنده‌ها می‌توانند متصل شوند و عملکرد آن اتصالات، برای کاربر نیاز به تحقیق دارد.

چه کسانی از قابلیت اسکرین میرورینگ استفاده می‌کنند؟

اسکرین میرورینگ در مدارس، خانه‌ها و مشاغل برای اشتراک‌گذاری محتوای درون‌کلاسی، همکاری، جلسات و سرگرمی‌های خانگی استفاده می‌شود.

مدارس

فناوری اسکرین میرورینگ در مدارس برای نمایش و ارائه دروس و کارهای دانش‌آموزان استفاده می‌شود.

کسب و کارها

افراد حرفه ای اغلب نیاز دارند که محتوا را در طول جلسات با یک صفحه نمایش بزرگ ارائه دهند. قابلیت اسکرین میرورینگ با اشتراک‌گذاری ارائه‌ها یا گزارش‌ها در اتاق‌های کنفرانس و فضاهای مشترک کار را آسان می‌کند.

تفریحات خانگی

مصرف‌کنندگان خانگی عملکرد اسکرین میرورینگ، می‌توانند موسیقی، فیلم، عکس، بازی را از گوشی موبایل و یا از دستگاه‌های دیگر به تلویزیون‌های هوشمند و نمایشگرهای مجهز به گیرنده سازگار منتقل و پخش کنند.

جمع‌بندی

عملکرد اسکرین میرورینگ به نحوی است که به کاربران اجازه می‌دهد تا محتوای نمایش داده شده بر روی صفحه گوشی هوشمند یا تبلت خود به طور مستقیم و زنده بر روی تلویزیون هوشمند به نمایش درآورند. اسکرین میرورینگ در مدارس، خانه‌ها و مشاغل برای اشتراک‌گذاری محتوای درون‌کلاسی، همکاری، جلسات و سرگرمی‌های خانگی استفاده می‌شود. عملکرد اسکرین میرورینگ طوری است که به دو جزء نیاز دارد: یک دستگاه فرستنده صفحه مانند تلفن همراه و یک دستگاه گیرنده صفحه مانند تلویزیون هوشمند. در این مقاله سعی شد به معرفی قابلیت و عملکرد اسکرین میرورینگ پرداخته شود.

سوالات متداول

  1. آیا قابلیت اسکرین میرورینگ بدون WiFi کار می‌کند؟

خیر. برای استفاده از قابلیت اسکرین میرورینگ، باید اتصال Wi-Fi داشته باشید. بدون آن، انعکاس صفحه نمایش کار نخواهد کرد. این به این دلیل است که این فناوری برای برقراری ارتباط بین دستگاه‌ها به شبکه بی سیم متکی است.

  1. آیا اسکرین میرورینگ از بلوتوث استفاده می‌کند؟

در حالی که بلوتوث یک روش محبوب برای اتصال بی‌سیم است، اما برای اسکرین میرورینگ استفاده نمی‌شود. در عوض، اسکرین میرورینگ معمولاً از WiFi یا اتصال سیمی استفاده می‌کند. اتصالات WiFi معمولاً سریع‌تر و قابل اعتمادتر از بلوتوث هستند و آن‌ها را به گزینه‌ای ترجیحی برای اکثر کاربران تبدیل می‌کند.

  1. آیا اسکرین میرورینگ ایمن است؟

اسکرین میرورینگ روشی امن برای به اشتراک گذاشتن صفحه نمایش خود با دستگاه دیگری است. هنگامی که از این روش استفاده می‌کنید، دستگاه شما نیازی به اتصال فیزیکی به دستگاه دیگر ندارد. تنها چیزی که نیاز دارید یک اتصال بی‌سیم و برنامه مرتبط با این قابلیت است. این بدان معنی است که شما می توانید صفحه نمایش خود را با هر کسی و در هر کجا به اشتراک بگذارید. به علاوه، هیچ خطری برای از دست دادن هیچ داده‌ای وجود ندارد. هنگامی که از اسکرین میرورینگ استفاده می‌کنید، داده‌های شما به‌طور ایمن در دستگاه شما ذخیره می‌شود. کپی صفحه نمایش شما که به تلویزیون شما ارسال می‌شود، بلافاصله پس از اینکه به صفحه بزرگ نمایش داده می شود حذف می‌شود.

4. آیا می توان اسکرین میرورینگ را هک کرد؟

از نظر تئوری همه چیز را می‌توان هک کرد. اما به چند دلیل هک کردن اسکرین میرورینگ بعید به نظر می‌رسد:

هک کردن کاری سخت و بسیار زمان‌بر است. اما، چرا کسی شما را هک می‌کند تا محتوای شما را ببیند؟

Screen Mirroring در داخل شبکه محلی (لوکال) اتفاق می‌افتد. شبکه محلی از خارج قابل دسترسی نیست، مگر اینکه مودم شما به طور صریح به گونه‌ای پیکربندی شده باشد که اجازه اتصال از خارج را بدهد. حتی اگر به اینصورت پیکربندی شده باشد، احتمالاً بسیار محدود است و اجازه دسترسی به هیچ دستگاهی در شبکه محلی شما را نمی‌دهد. نحوه عملکرد اسکرین میرورینگ به اینصورت است که فقط می‌تواند دستگاه‌های متصل به یک شبکه بی‌سیم را جفت کند. هک کردن دستگاه‌ها در حین اسکرین میرورینگ بسیار سخت است. با این حال، توصیه می‌شود که هنگام اسکرین میرورینگ هیچ گونه فعالیت حساسی مانند انجام تراکنش صورت نگیرد.

5. چرا اسکرین میرورینگ تاخیر دارد؟

تاخیر در اسکرین میرورینگ می‌تواند به مشکلات شبکه و مشکلات دستگاه برگردد؛ که در ادامه به توضیحات آن پرداخته می‌شود:

مشکلات شبکه

پهنای باند کم: عملکرد اسکرین میرورینگ به پهنای باند زیاد برای انتقال داده‌های ویدیویی به صورت روان نیاز دارد. اگر پهنای باند شبکه کم باشد، ممکن است تصاویر با تاخیر و پرش مواجه شود.

شبکه شلوغ: اگر از شبکه‌ای استفاده می‌شود که چندین دستگاه به طور همزمان به آن متصل هستند، ممکن است پهنای باند کافی برای اسکرین میرورینگ بدون تاخیر وجود نداشته باشد.

تداخل Wi-Fi : اگر دستگاه‌های دیگری مانند مایکروویو یا تلفن بی‌سیم در نزدیکی روتر باشند، ممکن است با تداخل Wi-Fi و در نتیجه تاخیر در عملکرد اسکرین میرورینگ تاخیر ایجاد می‌شود.

مشکلات مربوط به روتر: اگر روتر قدیمی یا خراب باشد، ممکن است مشکلاتی در پخش محتوای اسکرین میرورینگ ایجاد شود.

 مشکلات دستگاه

دستگاه قدیمی یا کم قدرت: اگر دستگاهی که برای اسکرین میرورینگ در نظر گرفته شده قدیمی یا کم قدرت باشد، ممکن است برای پردازش داده‌های ویدیویی به طور real-time با مشکل مواجه شود و در نتیجه تاخیر ایجاد شود.

نرم افزار قدیمی: اگر از نرم افزار قدیمی برای قابلیت اسکرین میرورینگ استفاده می‌شود، ممکن است بهینه سازی‌های لازم برای کاهش تاخیر را نداشته باشد.

تنظیمات نامناسب: برخی از برنامه‌های اسکرین میرورینگ دارای تنظیماتی هستند که می‌توانند تاخیر را کم یا زیاد کنند.

 

منابع

  • https://www.airbeam.tv/knowledge-base/how-does-screen-mirroring-from-an-iphone-or-ipad-to-a-tv-screen-work/
  • https://www.airsquirrels.com/ditto/resources/what-is-screen-mirroring
 
درباره نویسنده

محیا تکباش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×