مجله راهنمای خرید تکمیل مگ

تلویزیون هوشمند چیست؟ بررسی ویژگی ها و امکانات

تلویزیون هوشمند چیست؟ بررسی ویژگی ها و امکانات

تلویزیون هوشمند یا smart TV مثالی از فناوری خانه‌های هوشمند است. این تلویزیون‌ها حاوی یک پردازنده داخلی و فضای ذخیره‌سازی داخلی است. مانند تلویزیون‌های معمولی، تلویزیون هوشمند می‌تواند محتوا را از سیگنال‌های کابلی یا ماهواره‌ای نمایش دهد. با این حال، برخلاف تلویزیون‌های معمولی، تلویزیون اسمارت دارای یک سیستم عامل از پیش بارگذاری‌شده (OS) است و یک رابط کاربری گرافیکی (GUI) برای تعامل با محیط و کار با برنامه‌ها ارائه می‌کند.
از بارزترین ویژگی های تلویزیون هوشمند می‌توان به متصل شدن به اینترنت مانند تلفن همراه هوشمند یا رایانه شخصی اشاره کرد. اجرای بازی‌های آنلاین، اتصال به سیستم عامل اندروید یا آیفون، دستر‌سی به اپلیکیشن‌های مختلف از جمله امکانات تلویزیون هوشمند بشمار می‌رود که این تلویزیون را از تلویزیون معمولی متمایز می‌کند. در این مقاله سعی داریم به سوال “تلویزیون هوشمند چیست؟” پاسخی جامع و کامل دهیم. پس با ما همراه باشید.

روزگاری تلویزیون به عنوان یک وسیله فرعی در گوشه‌ای از اتاق قرار داشت و تنها برای چند ساعت در شبانه روز مورد استفاده قرار می‌گرفت. اما در عصر حاضر، تلویزیون‌های هوشمند به قطبی برای تجربه‌های دیجیتالی متنوع تبدیل شده‌اند، که به کاربران این امکان را می‌دهند که از مجموعه‌ای از سرگرمی‌ها لذت ببرند و با دنیای پیرامون خود در ارتباط باشند. اکنون با تلویزیون اسمارت امکان این وجود دارد که برنامه‌های مختلف را تماشا کرد، بازی‌های متنوع را اجرا کرد، ایمیل‌ها را چک کرد و حتی فیلم‌های مورد علاقه را بر روی صفحه‌ی بزرگ تلویزیون هوشمند به اجرا درآورد. تلویزیون‌ هوشمند، دنیای سرگرمی را دگرگون کرده است. این تلویزیون با داشتن مجموعه‌ای از قابلیت‌ها و مزایای پیشرفته، به انتخابی جذاب در بین کاربران بدل شده است.
تولیدکنندگان تلویزیون‌های اسمارت از سیستم‌ عامل‌های مختلفی بهره می‌گیرند. برای مثال، سونی برای محصولاتش از Google TV، سامسونگ از Tizen Smart TV و ال‌ جی از webOS استفاده می‌کند. شرکت‌های سازنده‌ای مانند هایسنس پلتفرم‌های متعددی را پیش روی مشتریان قرار می‌دهند، از جمله Android TV، Fire TV، Google TV، Roku TV، VIDAA یا Xumo TV.
تلویزیون‌ هوشمند، علاوه بر قابلیت متصل شدن به اترنت و وای فای، از اتصالات متنوع دیگری نیز پشتیبانی می‌کنند و امکان دسترسی و کنترل ویژگی‌های مربوط به استریم محتوا از اینترنت و دستگاه‌های مرتبط را می‌دهد. برای مثال، این تلویزیون‌ها معمولاً قابلیت متصل شدن به دستگاه‌های بی‌سیم نظیر کیبوردها، موس‌ها و هدست‌ها از طریق بلوتوث را دارند و همچنین مجهز به پورت‌های USB برای وصل کردن دستگاه‌های جانبی مانند حافظه‌های فلش خارجی هستند. علاوه بر این، مانند تلویزیون‌های معمولی، دارای پورت‌های HDMI و دیگر اتصالات صوتی و تصویری هستند، اما تلویزیون‌ اسمارت معمولاً تعداد بیشتری از این درگاه‌ها را شامل می‌شود.
در این قسمت سعی کردیم به سوال “تلویزیون هوشمند” چیست؟ پاسخی جامع دهیم. در ادامه به بررسی ویژگی های تلویزیون هوشمند می‌پردازیم با ما همراه باشید.

تلویزیون هوشمند

منحصر به فردترین ویژگی های تلویزیون هوشمند

اصلی‌ترین راه ارتباط بیننده با تلویزیون‌ هوشمند، استفاده از اپ‌هایی است که به صورت پیش‌فرض روی دستگاه نصب شده‌اند یا از طریق فروشگاه‌های برنامه قابل دانلود هستند. همچنین، عملکرد برنامه‌ها ممکن است بسته به پلتفرم تلویزیون اسمارت متفاوت باشد.
این برنامه‌ها به بینندگان اجازه می‌دهند تا ویدیوها را استریم کنند، به موسیقی گوش دهند، بازی کنند، اخبار زنده را تماشا کنند یا در اینترنت جستجو کنند. برای مثال، برنامه‌های متنوعی از سرویس‌هایی نظیر فیلیمو و تلوبیون در دسترس هستند. اگرچه دانلود هر برنامه پشتیبانی شده‌ای معمولاً رایگان است، اما برای استفاده از خدمات پخش آن‌ها اغلب نیاز به خرید اشتراک است.

ویژگی های تلویزیون هوشمند

در ادامه به برخی از ویژگی های تلویزیون هوشمند می‌پردازیم:

1. اسکرین میرورینگ (Screen Mirroring):

ویژگی ” اسکرین میرورینگ ” به کاربران اجازه می‌دهد تا محتوای نمایش داده شده بر روی صفحه گوشی هوشمند یا تبلت خود به طور مستقیم و زنده بر روی تلویزیون هوشمند منعکس کنند. این قابلیت به این معنی است که هر فعالیتی که بر روی گوشی‌های هوشمند یا تبلت‌ها انجام می‌شود، می‌تواند بلافاصله پس از اتصال دستگاه به تلویزیون، بر روی یک صفحه بزرگ‌تر به نمایش درآید.
با بهره‌گیری از اتصال Wi-Fi خانگی، این ویژگی هوشمند امکان متصل کردن دستگاه‌ها به تلویزیون را تنها با یک کلیک فراهم می‌آورد. پس از اتصال، صفحه نمایش دستگاه به اشتراک گذاشته می‌شود و به کاربران این امکان را می‌دهد تا از محتوای مورد علاقه خود بر روی نمایشگری بزرگ‌تر لذت ببرند.

اسکرین میرورینگ در تلویزیون های هوشمند
2. پورت‌های متعدد

یکی از بزرگترین دلایل محبوبیت تلویزیون‌های هوشمند این است که به درگاه‌های مختلفی از جمله HDMI، USB و جک‌های اترنت مجهز هستند که به کاربران اجازه می‌دهد دستگاه‌های مختلفی را به تلویزیون خود متصل کنند.
در ادامه، به بررسی درگاه‌های متعددی که در بیشتر تلویزیون‌های اسمارت یافت می‌شوند، کاربردهای آن‌ها و روش‌های استفاده بهینه از این امکانات خواهیم پرداخت.

• پورت‌های HDMI:

HDMI مخفف عبارت High-Definition Multimedia به معنی رابط چندرسانه‌ای با کیفیت بالا است که یکی از پرکاربردترین پورت‌ها در تلویزیون‌های هوشمند به شمار می‌رود و برای انتقال داده‌های صوتی و تصویری با کیفیت بالا بین دستگاه‌های مختلف کاربرد دارد. بیشتر تلویزیون‌های هوشمند دارای حداقل دو پورت HDMI هستند، در حالی که مدل‌های پیشرفته‌تر ممکن است تا چهار پورت HDMI را ارائه دهند. پورت‌های HDMI با دستگاه‌های متنوعی از جمله کنسول‌های بازی، پخش‌کننده‌های بلو-ری، دستگاه‌های کابلی و سیستم‌های صوتی سازگار هستند.

• پورت‌های USB:

درگاه USB در تلویزیون اسمارت در درجه اول برای پخش فایل‌های رسانه‌ای ذخیره شده در درایو USB استفاده می‌شود. بسته به برند، تلویزیون می‌تواند یک یا چند پورت USB داشته باشد. می‌توان از درایو USB برای پخش مستقیم موسیقی، عکس‌ها و ویدیوها در تلویزیون خود بدون نیاز به هیچ دستگاه دیگری استفاده کرد.

• پورت Ethernet:

پورت اترنت در تلویزیون هوشمند برای اتصال تلویزیون به شبکه خانگی استفاده می‌شود. اگر تلویزیون هوشمند از روتر وای فای دور و یا اگر وای فای کند یا ناپایدار باشد، می‌توان از اتصال مستقیم تلویزیون به روتر با کمک پورت اترنت استفاده کرد.
برای استفاده از این پورت فقط به یک کابل اترنت نیاز است. یک سر این کابل به تلویزیون و سر دیگر آن به روتر وصل می‌شود. تلویزیون هوشمند به طور خودکار شبکه را شناسایی می‌کند و می‌توان به اینترنت و پخش جریانی رسانه مستقیماً در تلویزیون دسترسی داشت.

• سایر پورت‌ها:

علاوه بر درگاه‌های HDMI، USB و اترنت، برخی از تلویزیون‌های هوشمند ممکن است دارای پورت‌های دیگری مانند VGA، کامپوزیت و کامپوننت باشند. از این پورت‌ها برای اتصال دستگاه‌های قدیمی مانند دوربین‌های آنالوگ، پخش کننده‌های DVD و کنسول‌های بازی استفاده می‌شود.

3. کیفیت تصویر

تلویزیون‌ هوشمند دارای طیف وسیعی از آپشن‌های کیفیت تصویر است، از جمله4k Ultra HD که چهار برابر وضوح استانداردHD را ارائه می‌دهد.
کیفیت تصویر فاکتوری حیاتی برای خرید تلویزیون اسمارت است و 4k Ultra HD یکی از جدیدترین و پیشرفته‌ترین فناوری‌ها در این زمینه است.
در حالی که 4k Ultra HD جدیدترین و پیشرفته ترین فناوری است، آپشن‌های دیگری برای کیفیت تصویر وجود دارد. برخی از این گزینه‌ها عبارتند از:

  •  OLED
  •  QLED
  •  HDR

4. کیفیت صدا

کیفیت صدا به اندازه کیفیت تصویر مهم است. تلویزیون‌های هوشمند به گونه‌ای طراحی شده‌اند که صدایی با کیفیت بالا و بدون نیاز به بلندگوهای خارجی ارائه می‌دهند.

5. شخصی سازی

تلویزیون‌ هوشمند این امکان را به کاربر می‌دهد تا تجربه تماشای خود را مطابق با ترجیحات خود سفارشی کند. این ویژگی شامل امکان شخصی‌سازی صفحه اصلی، طرح‌بندی برنامه و موارد دیگر می‌شود. کاربر می‌تواند برنامه‌ها را در صفحه اصلی خود مرتب کند تا دسترسی به آن‌ها آسان‌تر باشد. همچنین می‌تواند مواردی را که استفاده نمی‌کند حذف کند.
یکی دیگر از جذاب‌ترین ویژگی تلویزیون هوشمند، امکان ایجاد پروفایل‌های کاربری متعدد است، بنابراین هر یک از اعضای خانواده می‌توانند تجربه تماشای شخصی خود را داشته باشند.
اما این امکانات به صفحه اصلی ختم نمی‌شود، زیرا بسیاری از تلویزیون‌های هوشمند به کاربر اجازه می‌دهند تا تجربه تماشای خود را حتی بیشتر تنظیم کند. به عنوان مثال می‌توان تنظیمات تصویر و صدا را مطابق با ترجیحات خود تنظیم کرد؛ مانند تنظیم روشنایی، کنتراست و اشباع رنگ. این بدان معنی است که می‌توان اطمینان حاصل کرد که تجربه تماشای کاربر برای ترجیحات شخصی او بهینه شده است.
بر اساس سابقه تماشای کاربر و نتایج جستجوی گذشته، تلویزیون‌ هوشمند توصیه‌های شخصی‌سازی شده را نیز ارائه می‌کند. این توصیه‌ها به کاربر کمک می‌کند تا محتوای جدیدی را کشف کند که ممکن است از آن لذت ببرد.
برای شخصی سازی بیشتر تلویزیون هوشمند، می‌توان ویژگی کنترل صوتی را نیز فعال کرد. بسیاری از تلویزیون‌های اسمارت دارای یک کنترل از راه دور صوتی هستند که به کاربر امکان می‌دهد تلویزیون خود را با صدای خود کنترل کند و مطابق درخواست خود پاسخ دریافت خواهد کرد.

شخصی سازی در تلویزیون های هوشمند

6. بهره‌وری انرژی بالا:

تلویزیون‌های هوشمند به گونه‌ای طراحی شده‌اند که بهره‌وری انرژی بالایی داشته باشند. بسیاری از مدل‌های تلویزیون هوشمند با ویژگی‌های سازگار با محیط زیست مانند حالت‌های صرفه‌جویی خودکار انرژی ساخته شده‌اند. این ویژگی به تلویزیون اجازه می‌دهد تا به طور خودکار مصرف برق خود را بر اساس الگوهای استفاده، سطح نور محیط و سایر عوامل تنظیم کند.

7. سازگاری:

تلویزیون‌های هوشمند به گونه‌ای طراحی شده‌اند که با طیف وسیعی از دستگاه‌ها سازگاری داشته باشند و کاربران بتوانند از محتوای مورد علاقه خود در هر دستگاهی لذت ببرند. کسانی که می خواهند از محتوای رسانه‌ای خود بدون نیاز به جابجایی بین چندین دستگاه لذت ببرند، این سازگاری تلویزیون‌های هوشمند برای آن‌ها منحصر به فرد است.

امکانات تلویزیون هوشمند چیست؟

در این قسمت به بررسی برخی از امکانات تلویزیون هوشمند می‌پردازیم:

• امکان اتصال به اینترنت:

تلویزیون هوشمند از طریق وای‌فای یا با استفاده از کابل اترنت به اینترنت متصل می‌شود.

• امکان جستجو در در مرورگرها:

برای استفاده از مرورگر در تلویزیون هوشمند می‌توان به فروشگاه برنامه‌های مربوطه مراجعه کرده و مرورگر مورد نظر خود را جستجو و نصب کرد. اگر تلویزیون برپایه سیستم عامل اندروید است، مرورگرهایی مانند Google Chrome و Firefox می‌تواند گزینه‌های مناسبی برای جستجو در اینترنت باشند.

• امکان همگام سازی با سایر سایر دستگاه های هوشمند:

یکی دیگر از امکانات تلویزیون هوشمند، امکان اتصال آن به سایر دستگاه‌های هوشمند است.

• امکان استفاده از دستیار کنترل صوتی (Voice assistants):

با اتصال تلویزیون هوشمند به سایر دستگاه‌های هوشمند، کاربر با استفاده از دستورات صوتی می‌تواند تلویزیون را روشن یا خاموش کرده، کانال‌ها را تغییر دهد و صدا را تنظیم کند بدون اینکه لازم باشد دکمه‌ای فشرده شود.

دستیار کنترل صوتی در تلویزیون های هوشمند

• امکان دانلود و اجرای اپ‌ها:

کاربر می‌تواند با باز کردن منو و رفتن به بخش فروشگاه برنامه‌ها، برنامه‌های جدیدی را به تلویزیون هوشمند خود اضافه کند.

• امکان استریم موسیقی و ویدئو:

تلویزیون هوشمند با قابلیت استریم برنامه‌ها، ویدئوها و موسیقی‌ها، تجربه‌ای بی‌نظیر از تماشای تلویزیون را فراهم می‌آورد.

استریم موسیقی و ویدئو در تلویزیون های هوشمند

• امکان اجرای بازی‌های مختلف:

از دیگر قابلیت‌های تلویزیون هوشمند، امکان اجرای مجموعه‌ای گسترده از بازی‌های سرگرم‌کننده است.

• ساخت اسلایدشو:

استفاده از عکس‌های مورد علاقه برای ایجاد اسلایدشو در صفحه نمایش بزرگ، تجربه‌ای دلپذیر برای کاربر فراهم می‌کند.

سایر امکانات تلویزیون هوشمند عبارتند از:
• امکان اتصال به شبکه‌های اجتماعی مانند تلگرام و…
• امکان اتصال به گوشی‌های هوشمند
• امکان دسترسی به یوتیوب و استریم ویدئوها

جمع‌بندی

تلویزیون‌ هوشمند با داشتن مجموعه‌ای از قابلیت‌ها و مزایای پیشرفته، تاثیر زیادی در دنیای سرگرمی کنونی گذاشته است. در این مقاله سعی کردیم به سوال “تلویزیون هوشمند چیست؟” پاسخی جامع و کامل دهیم. و به ویژگی های تلویزیون هوشمند مانند قابلیت شخصی سازی، بهره‌وری انرژی بالا، کیفیت صدا و تصویر و… اشاره کردیم. و با جذاب‌ترین امکانات تلویزیون هوشمند مانند اتصال به اینترنت، جستجو در مرورگرها و اجرای بازی‌های سرگرم کننده آشنا شدیم.

منابع

• https://www.samsung.com/uk/tvs/tv-buying-guide/what-is-smart-tv/
• https://store.ee.co.uk/guides/buying-guides/features-of-a-smart-tv
• https://cityfurnish.com/blog/12-top-features-and-benefits-of-smart-tv

درباره نویسنده

محیا تکباش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×